KAPCSOLAT

Elérhetőségeink

+36 70 727-2121
info kukac butorszakerto.hu

Látogass el hozzánk

H-9791 Torony, 1/B hrsz.
 

Blog

Cégünk fontosnak tartja, hogy az alapanyagoktól a szerelvényeken át a trendekig, színekig, stílusokig bemutassa a bútorokban rejlő megannyi lehetőséget, minél alaposabban megismertessük azokat az érdeklődőkkel, összképet adjunk a bútorok világáról.

Minden bejegyzésünk egy-egy speciális témát ragad ki és foglal össze röviden, tömören, közérthetően, képekkel illusztrálva, így mindenki könnyen megszerezheti a számára fontos információkat, anélkül, hogy elveszne a túlságosan bonyolult szakmai részletekben. Az önálló posztokon kívül készülnek “sorozataink” is, melyekben több bejegyzésen keresztül járunk körül egy-egy komolyabb, nagyobb témát.
Szívesen vesszük a visszajelzéseket, illetve szívesen fogadunk témaötleteket! Ha valami érdekel a bútorok világából, és még nem találtál róla információt, bátran írd meg nekünk, mi összefoglaljuk a témáról a legfontosabb tudnivalókat!

Az MDF (Medium Density Fiberboard) lapok gyakran használt anyagok a bútorkészítésben, különösen a konyhabútorok gyártásában. Ezek a lapok olyan kompozit anyagok, amelyek faporból és műgyantából állnak. Az MDF lapok számos előnnyel rendelkeznek, amelyek ideálissá teszik őket a konyhabútorok létrehozásához.

A konyha az otthon szíve. Nem csupán ételt készítünk itt, hanem egy olyan hely, ahol találkozunk, beszélgetünk és kellemes időt töltünk el egymás társaságában. Ahhoz, hogy ez a tér minden igényt kielégítsen és funkcionálisan is megfelelő legyen, fontos az alapos átgondolás és tervezés. A következőkben áttekintjük, hogyan érdemes megtervezni egy minden igényt kielégítő konyhát.

A bútorvásárlás során számos lehetőség közül választhatunk, de a tölgyfa bútorok rendkívüli népszerűsége nem véletlen. Ezek a bútorok nemcsak stílusosak és elegánsak, hanem kifejezetten tartósak és időtállóak is. Miért érdemes tehát tölgyfa bútorokat választani, és kinek ajánlottak leginkább? Cikkünkben elmondjuk, mi hogyan látjuk ezt a kérdést.

A gyermekszoba tervezésekor sok szülő elbizonytalanodik, és egyre többször merül fel a kérdés: hogyan hozható létre egy olyan tér, amely minden gyermek számára vonzó és kényelmes, függetlenül akár attó isl, hogy fiú vagy lány gyermekünk számára készül a szoba? Az uniszex gyermekszobabútorok egyre népszerűbbek, nem hiába, hiszen a praktikum mindenkinek jár, megkönnyítve így a mindennapokat, és nagyobb eséllyel elkerülve a szoba gyakori újratervezését.

Inspiráló prémium konyha - Pályázati kiírás
Otthonunk kényelmes és praktikus berendezése, a tökéletes belső és külső tér megálmodása nem egyszerű, és szakértelmet igénylő feladat, hiszen az ott lakók, de akár csak a vendégségbe érkezők hangulatát is nagymértékben befolyásolja az adott tér megjelenése, kisugárzása. Mint az élet szinte minden területén, itt is fontos az első benyomás, és ez már a tervezgetéskor, bútor és egyéb lakberendezési kiegészítők vásárlásakor előtérbe kerül. Egy magával ragadó enteriőr meghatározhatja a bútorválasztásunkat, így teremti meg egy lakberendezési bemutatóterem minden apró részletre kiterjedő megjelenésének létjogosultságát. Jelen pályázattal egy inspiráló konyhai tér kialakítása a célunk a luxus és prémium jegyében. Ha kedvet érzel magadban egy összetett exkluzív tér megtervezéséhez, amelyet, ha a te pályaműved nyer, megvalósítunk, jelentkezz a Bútorszakértő Kft. felhívására!

A konyha tervezése és szervezése során a fiókok rendkívül fontos szerepet játszanak. Legalábbis akkor, ha igazán jól használható konyhát szeretnénk kialakítani, mi ugyanis hisszük, hogy a fiókok megkönnyítik a mindennapos konyhai munkákat. Ebben a cikkben elmondjuk, mi miért szeretünk fiókokat tervezni a konyhába, és miként használható jól ez a sokoldalú bútor.

Az év eleje (valójában már az előző év vége) mindig izgalmas időszak a design világában, és ez alól 2024 sem kivétel. Az új év mindig friss színeket és stílusokat hoz magával, amelyek megváltoztathatják otthonunk atmoszféráját. Lássuk, mit tartogat számunkra az idei év, melyek az év legdivatosabb színei!

Az elkövetkező évre vonatkozóan a konyhai tervezés terén számos izgalmas változás várható, amelyek a stílus és praktikum tökéletes egyensúlyát hozzák magukkal. Minden évben izgatottan követjük, majd tesszük közzé az aktuális trendeket. Lássuk, mi várható 2024-ben!

Amikor konyhát tervezünk, számos fontos tényezőt kell figyelembe venni, hogy elkerüljük a leggyakoribb hibákat. Ezek a hibák lehetnek a hely kihasználásával, a megfelelő világítás hiányával vagy akár a személyre szabottság elmulasztásával kapcsolatosak. Cikkünkben összeszedtük azokat a bakikat, amiket alapos átgondolással könnyedén elkerülhetünk.

A modern konyha a funkcionalitás és esztétika ötvözésének mesterműve. Nem csak a kinézetről szól tehát, az évek során folyamatosan változott és adaptálódott az új technológiákhoz, az emberek életstílusához és igényeihez. A letisztult vonalak, a fenntarthatóság és az okos technológia egyre meghatározóbbá válnak a konyhai design terén, ezek ötvözete pedig a modern konyha alapja. Az alapanyagok, burkolatok és bútorok terén is egyre szélesebb választék áll rendelkezésre, hogy mindenki megtalálhassa a számára ideális konyhai környezetet. A cikkünk során áttekintjük a modern konyhák legújabb trendjeit, az alapanyagok és burkolatok változatos világát, valamint azt, hogyan kapcsolódik össze mindez a funkcionalitással és az egyéni igényekkel egy olyan térben, ami nemcsak a főzés helyszíne, hanem a közösségi, családi élet központja.

A fa bútorok időtlen eleganciával és tartóssággal büszkélkednek. Bár lehet, hogy a drágább kategóriába tartoznak, érdemes megfontolni megvásárlásukat, mivel hosszú távon sok előnnyel járnak. A minőségi fa bútor valóban jó befektetés! Ebben a cikkben bemutatjuk, miért éri meg fa bútorokat vásárolni, különösen, ha hosszútávra tervezünk.

Az igazán jó minőségű fa bútorok felismerése nem mindig egyszerű feladat, de néhány jellemzőre odafigyelve biztosabb lesz a választásunk. Cikkünkben elmondunk néhány tippet, amelyek segíthetnek az igazán minőségi bútorok azonosításában.

A gyermekbarát bútorok kiválasztása rendkívül fontos, amikor új családtag érkezik a családba. Az olyan bútorok, amelyek biztonságosak, tartósak és gyermekek számára kényelmesek, elengedhetetlenek a gyermekbarát otthon kialakításához. Az alábbiakban bemutatunk néhány fontos szempontot és javaslatot a bútorok kiválasztásához, amivel nem csak megkönnyíthetőek a mindennapok, de úgy válik otthonunk gyermekbatárrá, hogy…

Az otthoni berendezés során az apró részletek is jelentős szerepet játszanak a kialakításban. Az egyik ilyen fontos részlet, amelynek nemcsak funkcionális szerepe van, hanem a designban is kiemelt figyelmet kap, az a bútorfogantyú. Hajlamosak vagyunk kevés figyelmet szentelni ennek az aprónak tűnő kiegészítőnek, azonban a bútorfogantyú több mint pusztán egy…

A szekrényajtók sokszínűsége és funkcionalitása miatt népszerűek a lakberendezési projektekben. Az előnyök között szerepel a sokféle méretben, stílusban és anyagban elérhető változatosságuk, ami miatt a rendelkezésre álló hely és a személyes preferenciák mentén egyaránt lehetséges a választás. Cikkünkben elmondjuk, szerintünk milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a választásnál, és milyen alternatívák…

Az ipari stílusú konyhák egyre népszerűbbek azok körében, akik modern és funkcionális otthont szeretnének. E stílus nem csak látványos, de rendkívül gyorsan kivitelezhető is, nem hiába lett olyan népszerű. Az indusztriális stílus általában a gyártó üzemekből és raktárakból származó elemeket használja, így a konyha erős, határozott megjelenésű, de egyben modern…

A minimalizmus életünk számos területén megjelenik, így nem meglepő, hogy a fürdőszoba tervezésekor is egyre inkább az egyszerű, letisztult megoldásokat preferáljuk. A minimalista fürdőszoba kialakítása azonban nem mindig egyszerű feladat, hiszen nehéz megtalálni az egyensúlyt a funkcionalitás és az esztétikum között. Mindezt pedig, ha minimalista szemlélettel is párosítanánk, komoly kihívások…

Az otthonunk az egyik legfontosabb hely a világon, ezért elengedhetetlen, hogy kényelmes és funkcionális legyen. Már az ingatlan kiválasztásakor érdemes odafigyelni a fontosabb tényezőkre, azonban mi magunk is sokat tehetünk ennek érdekében a berendezés kialakítása során. Vannak viszont nehezítő tényezők, amik kreativitást és praktikus megoldások bevetését igénylik. Ilyen például, ha…

A konyhai sürgés-forgás életünk és mindennapjaink szerves része. A konyha nem véletlenül jelentős része otthonunknak. Az itt készített ételek, a családi közös étkezések, az asztal körüli nagy beszélgetések mind egyértelművé teszik, hogy a konyha jóval több, mint a lakás egy helyisége. Lelke van, és ez otthonunk lelke. Ha pedig ehhez…

A szelektálás, rendszerezés, tárolás kérdésköre minden otthonban (sőt, még azon túl is) időről időre aktuálissá válik. Ma már rengeteg módszer segít minket abban, hogy ne vesszünk el a feladatban és végül örömünket leljük környezetünkben. Van, aki évi 1 vagy 2 nagytakarításra esküszik, míg mások úgynevezett zónázó módszerrel tartják rendben otthonukat.…

Mint minden év, 2023 is úgy indul (pontosabban úgy zárult 2022), hogy meghatározásra és kommunikálásra kerülnek az év nagy trendjei, főbb irányai, meghatározó vonalai. A lakberendezésben sincs ez másként, ráadásul ebben a szakmában különösen fontos tisztában lenni az aktuális divattal, ugyanis az messze túlmutat a külsőségeken. Otthonunk kialakítása és annak…

A színek hangulatokat és érzéseket keltenek és közvetítenek. A mindennapi életünk fontos részei, bármilyen területről is legyen szó. Otthonunk színei pedig kiemelt fontossággal bírnak, hiszen igazán nem mindegy, hogyan érezzük magunkat benne. Feltöltődünk, nyugalomra lelünk, esetleg folyamatosan ingerültté válunk - ezeket és még számos további érzelmet válthatnak ki otthonunk színei.…

A Feng Shui Kínából származó ősi tudomány, melynek fő célja egy igazán jól élhető, harmonikus és élettel teli lakókörnyezet kialakítása. A harmóniát sokféle módon elhozhatjuk otthonunkba. A Feng Shui például ezt az otthonunkban áramló energiák optimalizálásával éri el. Lássuk, hogyan lehetséges bútorainkkal növelni az otthonunk energiáit! Otthonunk a nyugalom szigete…

A praktikum otthonunk minden szegletében - vagy sarkában - rendkívül fontos szempont, különösen, ha lakásunk kis méretű. Azonban a kis alapterület is tartogat számunkra megannyi  kreatív lehetőséget, amelyek közül most a sarokszekrények praktikus megoldásaira helyezzük a fókuszt. Tarts velünk, és tudd meg, hogyan használhatod ki a konyha legapróbb zugait is!…

A konyha megfelelő kihasználása kulcsfontosságú ahhoz, hogy kényelmesen elférjünk benne és megfelelően tudjuk használni. Az elegendő mennyiségű szekrény vagy fiók épp olyan fontos, mint a nagy felületű munkapult, érdemes hát kihozni a maximumot konyhánk által nyújtott lehetőségekből. Lássuk, hogyan nyerhetünk helyet konyhánkban akkor is, ha csak néhány négyzetméter áll rendelkezésünkre!…

Habár a konyhánk kialakításánál a praktikum a legfontosabb szempont, mégis fontos, hogy a küllemmel, a nekünk tetsző kialakítással is foglalkozzunk. Szerencsére ma már nem kell választanunk szép vagy hasznos konyhai berendezések között, hiszen  könnyedén tervezhetünk ízléses és strapabíró konyhát egyszerre. Ha van olyan helyiség, ami igazán nagy igénybevételnek van kitéve…

Sokan szenvedünk helyhiányban otthonunk kialakítása során, és különösen igaz ez a konyhára. Miért van szükség praktikus konyhabútorra? Mert egy okos kialakítású darab a legtöbbet hozza ki a helyiségből. Lássuk, hogyan érdemes kihasználni a konyhánkban rendelkezésünkre álló helyet! Bármekkora legyen is az otthonod, a konyha központi szerepet tölt be. Ez az…

Az állatok a természetbe valók - gondolják sokan. Ráadásul még többen vannak azok, akik úgy vélik, a kisállatok nem lakásba valók, a kertben a helyük. Ezek ellenére mégis érezhetően nő a kiskedvencek otthoni tartása, ami nagyban befolyásolja az otthon kialakítását és rendben tartását is. Lássuk, mire érdemes figyelni! Egy kisállat…

Ablakpucolás, fafaragás, teljes karácsonyi menü elkészítése, nagytakarítás… Vagy közös mézeskalács díszítés, vidám beszélgetések, önfeledt ünneplés. Te melyiket választod idén? Minden évben eljön a karácsony, és megszámolni is nehéz az erre az időszakra eső feladatokat. Mindannyian arra vágyunk, hogy szeretetben és békében töltsük az év talán egyik legfontosabb időszakát, mégis sokaknál…

Sokan úgy érzik, hogy amit nem lát idegen szem, az nem igényli ugyanazt a figyelmet, mint otthonuk többi helyisége. Így marad sokszor átgondolatlan, strukturálatlan és gyakran rendetlen a kamra, a padlás, a garázs és az egyéb “kiszolgáló” funkcióval bíró helyiségek. Elmondjuk miért érdemes odafigyelni ezekre is, és hogyan rendezheted be…

Otthonunkat berendezni nehéz feladat. Mindannyian jól átlátható és mindent elnyelő gardróbról álmodunk, ám ahhoz, hogy ezt meg tudjuk valósítani, alaposan át kell gondolnunk az igényeinket és a lehetőségeinket egyaránt. Lássuk, milyen egy igazán jó gardrób és hogyan választhatod ki a neked leginkább megfelelőt! Bárhol is lakjunk, a megfelelő rendszerezéssel és…

Fa nélkül elképzelhetetlen az életünk. Az általa előállított oxigén gondoskodik az életben maradásunkról, csodálatos megjelenése pedig a szemünket gyönyörködteti. A mindennapjaink és otthonunk meghatározó alapanyaga a fa, elengedhetetlen tehát, hogy körültekintően bánjunk vele. A természet hihetetlenül változatos, ahogyan az egyik meghatározó eleme, a fa is. Számos különböző típusú fával találkozunk,…

12 3